Kersentaart
Kersentaart
Aardbeien zijn super lekker en ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze bevatten namelijk weinig fruitsuiker en kunnen daardoor flink gegeten worden, ook als je op dieet bent. Daarom een lekker gezond recept zonder toegevoegde suikers, maar wel met de zoete smaak van aardbeien. Probeer dit originele recept zelf eens uit en laat ons weten wat je er van vindt. Wij vinden het in ieder geval een lekker recept, zeker leuk om eens wat anders te maken dan het bekende bananenbrood. Het recept vind je hier onder.
Kersentaart
Ingrediënten voor 1 taart:
- 100 gram amandelmeel
- 200 gram meel naar keuze (spelt, hazelnoten, tarwe, kastanje)
- 300 gram kersen
- 50 gram suiker
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel agavesiroop
- 50 ml water
- 1 ei gesplitst
- 1 eiwit extra
- Snufje zout
Bereiding:
- Snijd de kersen doormidden en haal de pitten eruit. Leg ze apart in een bakje voor later.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en doe dit in een kom zodra het gesmolten is. Meng in een kom de gesmolten kokosolie, 200 gram meel, suiker, eidooier, water en een klein beetje zout.
- Kneed het deeg met je handen, tot dat alles goed gemengd is. Vet alvast een platte grote ovenschaal in met wat kokosolie of roomboter.
- Rol met een deegroller het deeg uit tot een dunne plak en verdeel het deeg over de ovenschaal, prik een paar gaatjes in het deeg aan de onderkant en zet de ovenschaal vast 15 minuten in de oven.
- Klop in een kom de 2 eiwitten stijf.
- Roer de eiwitten voorzichtig door het amandelmeel met crème fraîche of melkkefir.
- Doe vervolgens dit mengsel op de deels afgebakken taartbodem en prik de halve kersen een voor een in het beslag.
- Stop de taart nu nogmaals in de oven, bak de taart nu in 20 tot 25 minuten gaar.