Hartige Muffins Recept

Hartige Muffins

Om maar meteen eerlijk te zijn heb ik dit recept niet zelf bedacht. Ik kwam hem laatst tegen op een andere website waar ik regelmatig inspiratie op doe voor allerhande recepten en geef ik dus de credits voor de recept aan deze website: https://www.ahrecept.nl/bakken/makkelijk-hartige-muffins-recept/

Ik ben dit recept zelf gaan maken en was erg tevreden over het eindresultaat. Deze hartige muffins zijn zo lekker, dan ik mijn websitebezoekers ze niet wil onthouden en daarom verdiend dit recept nog een mooie vermelding op het internet.

Snel te maken hartige muffins

Het mooie van dit recept is dat het niet alleen ontzettend lekker is, maar ook nog eens snel te maken. Wanneer je dus trek hebt in een snack, dan zijn deze hartige muffins ideaal. Omdat je er niet lang mee bezig bent. Maar toch iets erg lekkers op tafel kunt zetten.

We gaan als volgt te werk. Je hebt nodig:

 • 60 gram roomboter
 • 200 gram bakmeel
 • 285 gram groenten naar keuze
 • 120 gram geraspte kaas
 • 3 scharreleieren
 • 50 milliliter volle of halfvolle melk. (Met volle melk worden ze iets romiger)
 • En natuurlijk peper en of zout naar smaak toevoegen

Let’s cook! Zo bereiden we de hartige muffins.

 1. Begin met de oven aanzetten, en deze voor te verwarmen op 180 graden celcius.

 2. Pak een koekenpan en smelt hierin ¾ van de roomboter.

 3. Vet nu de muffinvormpjes in met de rest van de roomboter.

 4. Snij de groente naar keuze klein. Dit kunnen worteltjes met prei zijn. Maar ook bloemkool en of broccoli werkt goed bij dit recept.

 5. Meng het geheel, de meel, kaas en klein gesneden groenten in een kom. Doe hier de eieren en melk doorheen en kluts alles tot een smeuïg mengsel.

 6. Verdeel nu het mengsel over de muffinvormpjes. Zet deze in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.

Eet Smakelijk!

Wat mij betreft is dit een super goed alternatief voor zoete muffins. Omdat je geen suiker gebruikt, zijn ze al een stuk gezonder. Daarnaast hoeven muffins niet altijd zoet te zijn en zijn hartige muffins een leuk alternatief voor op tafel als late night snack of als lekker tussendoortje.