Gezonde chocolade wat kun je er mee?

Gezonde chocolade wat kun je er mee?

Gezonde chocolade. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch? Maar je hebt geluk het bestaat echt. Deze zogeheten Acticoa chocolade is, behalve erg lekker, ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Je kunt nu dus snoepen, zonder schuldgevoel. In dit blog leggen we uit wat Acticoa chocolade is en hoe je er mee kunt bakken. .

Acticoa chocolade

De Acticoa chocolade is na ruim zeven jaar van intensief onderzoek op de markt gekomen. Bij de Acticoa chocolade worden de flavanolen uit de cacaoboon – de van nature voorkomende antioxidanten – in het productieproces behouden. Dit in tegenstelling tot het normale productieproces van cacao naar chocolade, waar de flavanolen voor een groot deel verloren gaan. Hiermee verdwijnen ook meteen de goede eigenschappen van chocolade.

Goed voor de gezondheid

Deze flavanolen zijn goed voor hart en bloedvaten; ze zorgen voor het behoud van de elasticiteit van het vaatstelsel. Dit met als gevolg een betere doorbloeding en een lagere bloeddruk. Daarnaast heeft het ook nog een ontstekingsremmende werking. De EFSA (European Food Safety Autority) heeft in een onderzoek bevestigd dat Acticoa chocolade – als enige in de wereld – officieel ‘gezond’ is. Bij voldoende inname, minimaal 10 gram chocolade per dag, kan deze chocolade dus echt bijdragen aan een gezond hart en vaatstelsel. Je kunt de gezonde chocolade bijvoorbeeld online bestellen bij LogoChoco of een andere verkoper.

Gezonde chocolade om mee te bakken

De gezonde Acticoa chocolade wordt verkocht als parels en als druppels. Deze druppels zijn kleine ronde pure chocolaatjes. Je kunt ze natuurlijk meteen opsnoepen, maar de gezonde chocoladedruppels zijn ook erg geschikt om mee te bakken.

Voor de meest pure en intense chocoladesmaak is ongezoete of extra pure chocolade natuurlijk het beste. Bakken met gezonder chocolade kan dan ook het beste met pure chocolade. De gezonde chocoladedruppels zijn bakvaste chocoladestukjes, wat inhoudt dat ze na het afkoelen uit de oven, weer hard zullen worden. Ze zijn in feite dus vormvast. Dit in tegenstelling tot andere chocoladesoorten, die zachter zullen blijven na het bakken. Het bakken met deze specifieke chocolade zal in de praktijk niet verschillen met het bakken met en/of verwerken van andere soorten chocodrops. Het is alleen gezonder.

De chocoladedruppels zijn uitstekend te gebruiken voor de verwerking in brood, croissants en gebak, maar lenen zich ook perfect voor het maken van brownies, muffins, koekjes en cakes. Het bakken van een chocoladetaart was nog nooit zo motiverend!