Cashewnoot repen

Cashewnoot repen

Cashewnoten zijn een goede bron van gezonde vetten, dit noemen ze ook wel de onverzadigde vetzuren. Dit zijn essentiële vetten, dit betekend dat ons lichaam deze niet aan kan maken en deze dus via voeding binnen moeten krijgen. Door meer noten, zaden en pitten te eten zorg je ervoor dat je lichaam meer onverzadigde vetten binnenkrijgt. Cashewnoten zijn een goede bron van vezels, magnesium, zink, kooper, fosfor, antioxidanten en ijzer. Kortom genoeg redenen om vaker cashewnoten te eten!

Cashewnoten repen

Ingrediënten voor 8 repen:

 • 130 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
 • 10 dadels zonder pit
 • ½ banaan
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel kokosolie

Bereiding:

 1. Ontpit de dadels en smelt de kokosolie in een pannetje.

 2. Doe de cashenoten eerst in de keukenmachine en laat even draaien tot ze fijn gemalen zijn. Haal ze uit de keukenmachine en doe ze in een bakje.

 3. Doe nu de ontpitte dadels in de keukenmachine en laat een paar minuten draaien zodat ze echt goed gemalen zijn, dit kan best even duren. Wanneer ze goed gemalen zijn voeg dan de halve banaan toe en de kokosolie. Laat weer even draaien.

 4. Voeg nu de gemalen cashewnoten, vanillepoeder en kaneel toe en laat weer goed draaien in de keukenmachine.

 5. Pak een plat bakblik en bekleed het met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk overal goed aan. Snijd vast in repen met een scherp met zodat je de repen dalijk makkelijk kunt los krijgen.

 6. Zet het bakblik minimaal een tot twee uur in de koelkast en geniet daarna van je heerlijke ontbijtrepen. Ze zijn ongeveer 3 dagen houdbaar.