Aardbeien Kokos Cake
Aardbeien Kokos Cake
Aardbeien zijn super lekker en ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze bevatten namelijk weinig fruitsuiker en kunnen daardoor flink gegeten worden, ook als je op dieet bent. Daarom een lekker gezond recept zonder toegevoegde suikers, maar wel met de zoete smaak van aardbeien. Probeer dit originele recept zelf eens uit en laat ons weten wat je er van vindt. Wij vinden het in ieder geval een lekker recept, zeker leuk om eens wat anders te maken dan het bekende bananenbrood. Het recept vind je hier onder.
Aardbeien Kokos Cake
Ingrediënten voor een cake:
- 130 gram speltmeel of amandelmeel
- 70 gram kokosmeel
- 4 handjes rijpe aardbeien
- 3 eieren
- 80 gram geraspte kokos
- 60 gram kokosolie
- 1 theelepel koekkruiden (of meer als je er van houdt)
- 1 ½ theelepel bakpoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Meng het speltmeel, kokosmeel, geraspte kokos, koekkruiden en bakpoeder in een kom goed door elkaar.
- Haal de kroontjes van de aardbeien en prak de helft ervan met een vork in een kom fijn of stop de aardbeien in een keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat.
- Kluts de eieren los in een andere kom en doe deze bij de aardbeien in de keukenmachine.
- Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en zodra deze gesmolten is voeg je deze ook bij het aardbei-ei mengsel, laat de keukenmachine goed draaien (of meng alles met een handmixer).
- Voeg als laatste alles van stap 2 toe en zorg dat je alles goed mengt met de keukenmachine of handmixer, kijk of het deeg nat genoeg is, voeg anders nog een scheutje water of melk toe.
- Voeg nu de hele aardbeieen toe en roer nogmaals door elkaar. Vet een cakeblik in of gebruik siliconen bakvorm en stort hier het cakebeslag in.
- Bak de cake ongeveer 50 tot 55 minuten op 170 graden, laat even afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt.